Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Glädjande besked för besöksnäringen”

Jonas Siljhammnar, vd för besöksnäringens organisation Visita.

Torsdagens besked från regeringen (klicka här) om att hävda reserestriktionerna för inrikes resor är glädjande. Det säger besöksnäringens branschorganisation Visita som hoppas att beskedet leder till att hjulen kan börja snurra igen. Som vi tidigare rapporterat (klicka här) välkomnas regeringens besked även av Sveriges Bussföretag.

– Vi ser mycket positivt på att reserestriktionerna nu hävs. Det kommer att göra att fler svenska och en del utländska turister kan boka och besöka hotell, restauranger, caféer, campingar och andra företag inom besöksnäringen som är beroende av sommarturismen. Vi hoppas att det bidrar till att hjulen kan börja snurra igång igen, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

– Dagens besked från regeringen är glädjande men krisen för besöksnäringen är inte över. För att undvika konkurser och massarbetslöshet behöver stödpaketen till företagen förlängas. Omställningsstödet behöver komma på plats snabbt och gälla för fler månader framåt. Även de sänkta arbetsgivaravgifterna behöver finnas kvar längre än vad som hittills har beslutats, tillägger Jonas Siljhammar.

Även Stockholms Handelskammare välkomnar beskedet.

– Att regeringen gör bedömningen att det går att resa på ett säkert sätt är ett steg mot en normalisering som är väldigt välkommet, inte minst för besöksnäringen som plågas hårt av minskade intäkter, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

– Det skapar förutsättningar för besöksnäringen att åtminstone locka inhemska turister, vilket är väldigt viktigt. Samtidigt så kvarstår problemet med att maj månad också varit väldigt svag och inte täcks av regeringens omställningsstöd. Därför vore det klokt att förlänga det stödet för ytterligare en tid.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)