Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny försäljningsdirektör på Scania

Alexander Vlaskamp, ny försäljningsdirektör på Scania. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania har utsett Alexander Vlaskamp till chef för bolagets försäljningsverksmhet samt medlem av Scanias verkställande ledning med titeln Executive Vice President, Head of Sales and Marketing.Han tillträdde den 1 juni, efter att ha varit tillförordnad befattningen sedan den 30 april, och rapporterar till Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson.

Alexander Vlaskamp är född 1971 och efterträder Karin Rådström på posten som har utsetts till chef för Mercedes-Benz Trucks, vilket vi rapporterade om den 1 maj (klicka här).

Han är ingenjör med kandidatexamen från HAN-universitetet i Nederländerna 1995. Sedan han anställdes vid Scania i Tyskland 1996 har Alexander Vlaskamp haft ett flertal ledande befattningar inom bolagets europeiska försäljnings- och serviceverksamhet, bland annat som chef för Scanias marknadsbolag i Tyskland, Österrike och Polen. 2017 utsågs han till chef för Scanias globala lastbilsförsäljning (Senior Vice President, Trucks).

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)