Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena återupptar dagsturer till Danmark

Stena Line återupptar den första juli dagsturerna mellan Göteborg och Fredrikshamn. Foto: Stena Line.

I mars meddelade Stena Line att passagerarfartyget Stena Danica läggs vid kaj och att linjen Göteborg – Frederikshavn tillsvidare trafikeras av de mer fraktfokuserade fartygen Stena Jutlandica och Stena Vinga. Nu meddelar färjerederiet att bokningsläget för dagsturer under sommaren förbättrats och att Stena Danica åter går i trafik den 1 juli.

På grund av covid-19-pandemin och de reserestriktioner som olika länder införde minskade passagerarantalet tidigare i år drastiskt på Stenas fartyg. Det gjorde att rederiet genomförde stora inskränkningar i sin trafik. En åtgärd var att lägga fartyget Stena Danica vid kaj och istället trafikera linjen Göteborgs-Frederikshavn med endast de två mer fraktfokuserade RoPax-fartygen Stena Jutlandica och Stena Vinga.

Men nu meddelar Stena Line att Stena Danica kommer att återvända i trafik från 1 juli och tillfälligt ersätta det mindre fartyget Stena Vinga under sommarmånaderna juli och augusti.

– Vi ser ett ökande intresse och förbättrat bokningsläge för våra dagsturer till Danmark och sätter därför in Stena Danica i trafik igen tillfälligt under sommarens högsäsong, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

Dagsturer till Danmark innebär att resenärerna inte lämnar fartyget i Frederikshavn. Rådande reserestriktioner i Danmark tillåter endast resande med särskilda skäl att resa in i Danmark.

– För att vi ska kunna erbjuda våra gäster en säker resa med social distansering har vi bland annat reducerat antalet passagerare per avgång samt infört ett flertal åtgärder för ökad säkerhet ombord, säger Carl Mårtensson.

Här är en del av de säkerhetsåtgärder som införs ombord:

Social distansering tydligt markerat och reducerat passagerarantal per avgång.
Något begränsat utbud och öppettider i restauranger, barer och butik.
Kassor skyddas av plexiglas samt endast kontantlös betalning är tillåten.
Utökad städning och desinficering av så kallande ”Hand contact hot spots”, exempelvis räcken, knappar och handtag.
Utökade möjligheter till god handhygien och att desinficera händerna med handsprit.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)