Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Buss- och tågresor ses över

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Foto: Lena Katarina Johansson.

Coronasituationen i Sverige är fortsatt stabil med klart sjunkande siffror när det gäller antalet nya fall liksom patienter som läggs in på intensivvård. Det förklarade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på myndighetens presskonferens på torsdagen. Han oroades dock av den senaste tidens rapporter om trängsel på bussar och tåg. Folkhälsomyndigheten arbetar nu tillsammans med Transportstyrelsen om att ta fram tydligare underlag för trafikföretagen.

På presskonferensen sa Johan Carlson att bussbolag och andra inom resebranschen bör vara noggrannare i förhållande till gällande rekommendationer.

– Det finns områden som är fortsatt problematiska. När det gäller resande jobbar vi med Transportstyrelsen för att ta fram tydligare underlag. Vi får också fundera på om vi behöver uppdatera vår egen föreskrift på ett tydligare sätt. Om det nu anses vara otydligt, vilket vi egentligen inte tycker, säger Johan Carlson till Ekoredaktionen, Sveriges Radio.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)