Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Bussförare kan neka påstigning vid trängsel

Omkring halvfullt, men inte mer, får det vara på Östgötatrafikens bussar. Sedan kan förarna neka passagerare. Foto: Ylva Bergström.

Östgötatrafiken, som har ansvaret för kollektivtrafiken i Östergötland, kommer att begränsa antalet passagerare på bussar och tåg. Syftet är att minska smittspridning. Det kan innebära att bussförare kan neka fler att stiga på redan när bussen är halvfull, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Bakgrunden är att Östgötatrafiken räknar med att kollektivtrafiken kan ställas inför stora utmaningar senare i sommar när skolorna startar, samtidigt som många återvänder från sin semester.

– Vi får inte ha trängsel ombord. Vi uppmanar våra förare att om det skulle bli för fullt på bussen får man lämna passagerare på hållplatsen, säger Jonas Bruce, trafikchef på Östgötatrafiken, till SR Östergötland.

Östgötatrafiken har inte satt upp någon exakt gräns för antalet passagerare i bussarna.

– I princip har vi som riktmärke att varannan sittplats får vara upptagen och att några stående också tillåts. Det innebär i princip hälften så många resenärer som vanligt.

– Vi kommer att köra med alla bussar vi har, men risken är stor att alla inte kommer med den buss man tänkt åka med på morgonen, säger Jonas Bruce till SR Östergötland.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)