Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris får stor elbussorder i Tyskland

Solaris har fått en order på 29 elbussar till den tyska staden Offenbach som redan tidigare har beställt sju elbussar från den polska tillverkaren. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått sin hittills näst största order på elbussar i Tyskland. Det är lokaltrafiken i staden Offenbach am Main som har beställt 29 elbussar. Leveranserna ska vara avslutade i oktober nästa år. Offenbach har cirka 140 000 invånare.

Ordern omfattar 20 tolvmeters Solaris Urbino 12 electric samt nio arton-meters ledbussar, Urbino 18 electric. Offenbach har sedan tidigare beställt sju elbussar från Solaris vilka ska levereras i år. När samtliga elbussar från Solaris har levererats är nästan hälften av lokaltrafiken OVB:s bussar eldrivna.

OVB har till bussarna valt den senaste generationen av Solaris högenergibatterier på 316 respektive 474 kWh till 12- respektive 18-metersbussarna. Bussarna drivs med 125 kW navmotorer på drivaxeln. Dagtid sker snabbladdning via pantograf på busstaket, nattetid sker långsam laddning i depå.

12-metersbussarna får 33 sittplatser, varav tolv är placerade i låggolvsdelen i den främre delen av bussen. 18-metersbussarna har 45 sittplatser, varav 20 i låggolvsdelen.

Hittills har Solaris levererat eller fått order på drygt 230 elbussar till den tyska marknaden.

Solaris har den senaste tiden haft betydande framgångar på den europeiska elbussmarknaden. I dagarna vann företaget också en upphandling av sex elbussar till den polska staden Malbork som därmed inleder övergången till elektrifierad kollektivtrafik.

Totalt har Solaris nu levererat närmare 500 elbussar till kunder i 18 länder. I siffran ingår inte bussar som är beställda, men ännu inte levererade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)