Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Tio miljarder krävs till kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken i Sverige behöver tio miljarder i stöd från staten, säger Svensk Kollektivtrafiks ordförande Kristoffer Tamsons(M). Foto: Ulo Maasing.

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik kräver nu tio miljarder kronor från staten för att täcka de förlorade biljettintäkterna under covid-19-pandemin, rapporterar TV4 Nyheterna. ”Nu börjar det bli kärvt”, säger Svensk Kollektivtrafiks ordförande Kristoffer Tamsons (M), tillika trafikregionråd i Region Stockholm. I våras lovade regeringen tre miljarder kronor till kollektivtrafiken, men hittills har inte de pengarna betalats ut.

–  Nu börjar det bli kärvt och det innebär att det blir svårt att planera trafiken långsiktigt, säger Kristoffer Tamsons till TV 4 Nyheterna.

– Det svårt att planera trafiken långsiktigt. Måhända klarar vi hösten och vintern, men det är ett år nästa år också. Och så småningom måste vi börja betala tillbaka de pengar som trafiken nu kostat och som vi inte haft täckning för. När samhället ska återgå till det normala kommer det att innebära att vi inte har pengar att köra bussar och tåg eller att utveckla kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons till TV 4 Nyheterna.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)