Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kronoberg: Normalt resande först 2022

Resandet med kollektivtrafiken i Kronoberg har minskat med cirka 50 procent. Bild: Ulo Maasing.

I likhet med kollektivtrafiken i övriga landet har resandet med Länstrafiken Kronoberg minskat kraftigt på grund av covid-19-pandemin. Först en bra bit in på 2022 räknar Länstrafikens trafikdirektör Thomas Nilsson med att resandet kommer att komma i nivå med hur det var innan pandemin, säger Länstrafikens trafikdirektör Thomas Nilsson till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Han bedömer att Länstrafikens intäkter på grund av pandemin har minskat med omkring 50 procent. Avstängda framdörrar och att resenärerna inte kan gå fram till bussföraren gör att en del resenärer struntar i att betala.

– Förlusterna beror på ett lägre resande. Vår bedömning är att vi landar på 91 miljoner back under 2020. Men att komma igen på det sätt som vi hade 2019 och budgeterat för 2020, kommer åtminstone ta en bra bit in på 2022, säger Thomas Nilsson till SR Kronoberg.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)