Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora förändringar hos buss- och lastbilsjätte

Traton SE, där bland andra Scania och MAN ingår, gör stora förändringar i ledningen. Foto: Traton.

Volkswagenägda Traton SE, där bland andra buss- och lastbilstillverkarna Scania och MAN ingår, genomför stora förändringar i företagsledningen. Det meddelade Traton sent på tisdagskvällen. Flera av topparna i koncernledningen lämnar sina poster efter ett styrelsemöte i Traton på tisdagen. Scaniachefen Henrik Henriksson sitter dock i orubbat bo.

Koncernchefen Andreas Renschler lämnar den 15 juli sin post och efterträds av Matthias Gründler som fram till maj 2018 var ekonomidirektör i Traton med varumärkena Scania, MAN och Volkswagen Caminhões e Ônibus.  

Samma dag lämnar MAN-chefen Joachim Drees Tratons ledningdär han efterträds av Andreas Tostmann som idag ingår i företagsledningen för Volkswagen personvagnar där han har ansvar för produktion och logistik. HR-chefen Carsten Intra blir vd för Volkswagen Commercial Vehicles, alltså Volkswagens nyttofordonsverksamhet. HR- och IT-divisonen inom Traton avvecklas och arbetsuppgifterna inom denna fördelas på den övriga ledningsgruppen.

Henrik Henriksson behåller sin post i Tratons företagsledning och som vd för Scania. Även Christian Levin, driftchef och chef för forskning och utveckling behåller sin plats.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)