Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland åter öppet för svenska besökare

Bundestag i Berlin. Tyskland avskaffar nu med omedelbar verkan karantänskravet för resande från Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland, som är det största destinationslandet för svenska bussresearrangörer, öppnar åter sina gränser för besökare från Sverige utan krav på karantän.

Från och med tisdagen den 14 juli avskaffas kravet på karantän för resande från Sverige till Tyskland, meddelar den svenska ambassaden i Berlin. Det tidigare kravet på 14 dagars karantän infördes en 4 juni och omfattade samtliga tyska förbundsländer, eftersom Sverige då uppvisat mer än 50 nya smittfall per 100.000 invånare under den senaste sjudagarsperioden.

Men nu har det tyska Robert-Kochinstitutet tagit bort Sverigbe från listan över riskområden.

”Inresa till Tyskland från Sverige är möjlig för alla resenärer på alla rutter och utan välgrundad anledning”, skriver tyska UD.

Svenska UD upphäver också från den 15 juli sin avrådan från icke nödvändiga resor till Tyskland, liksom till Polen och Andorra. Däremot införs aqvrådan för icke nödvändiga resor till Schweiz från och med den 15 juli till och med den 29 juli.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)