Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alla fartyg till sjöss för första gången på fyra månader

För första gången på fyra månader är Tallink Grupps samtliga fartyg ute på Östersjöns vatten. Bild: Tallink Grupp.

För första gången på fyra månader är samtliga Tallink Grupps femton fartyg åter i trafik på Östersjön, idag den 15 juli. Senast det hände var den 14 mars. Sedan kom den snabba nerstängningen av många europeiska gränser och införandet av reserestriktioner till följd av covid-19-pandemin.

När det var som färst var endast halva Tallink Grupps flotta i begränsad trafik, under flera månader då främst för att transportera gods mellan företagets hemmamarknader i Estland, Finland, Sverige och Lettland.

Samtliga fjorton fartyg som företaget hade på Östersjön före krisen, och ett nytt lastfartyg som företaget förvärvade tidigare i juli, går just nu i trafik på olika och delvis tillfälliga rutter runt Östersjöregionen.

Idag 15 juli reser totalt cirka 20 000 passagerare fördelat på alla koncernens rutter på Östersjön, såsom Tallinn-Helsingfors, Stockholm-Riga, Stockholm-Visby, Tallinn-Åbo, Åbo – Åland, Åbo-Stockholm och Helsingfors-Riga. Samma dag förra året reste 41 403 passagerare på något av Tallink Grupps fartyg.

– De senaste fyra månaderna har varit en utmaning för alla, men vi lovade att vi skulle vara ute på havet igen så snart som möjligt, och här är vi nu. Vi är inte ens i närheten av att vara tillbaka i normal verksamhet och kapacitet, men åtminstone är nu äntligen alla våra fartyg där de hör hemma igen – på havet och inte uppställda i hamnar, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene.

– Det har sannerligen inte varit lätt, men alla har arbetat extremt hårt under de senaste fyra månaderna för att hålla verksamheten igång, för att hitta lösningar och hjälpa våra kunder.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)