Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Flygbussarna ökar

Flygbussarna utökar nu trafiken till Arlanda och Landvetter. Foto: Flygbussarna.

I samband med att covid-19-pandemin slog hårt mot flygtrafiken drabbades också Flygbussarna av en dramatisk minskning av resandet. Flera linjer ställdes in, och på exempelvis linjen Arlanda – Stockholm reducerades tiominuterstrafiken till entimmestrafik. I juli gick Flygbussarna upp till halvtimmestrafik på linjen, och nu utökas trafiken ytterligare mellan såväl Stockholm och Arlanda som mellan Göteborg och Landvetter. Var 20:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Stockholm och Arlanda och var 30:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Göteborg och Landvetter.

Trafikutökningen gäller från och med fredag den 7 augusti. Det blir 20-minuterstrafik mellan Stockholm City–Arlanda (tidigare 30-minuterstrafik). Undantag för tidiga morgnar, sena kvällar och nätter och lördagar då Flygbussarna har 30-minuterstrafik eller glesare. En avgång läggs också till: kl. 03.45 Stockholm City–Arlanda – alla dagar i veckan.

30-minuterstrafik körs på linmjen Göteborg–Landvetter (tidigare 50-minuterstrafik). Vissa avvikelser kan bli aktuella där Flygbussarna kör glesare.

– Det är väldigt glädjande att fler kunder vill resa igen. För oss är det viktigt att fortsätta erbjuda en trygg och säker resa för både medarbetare och resenärer. Vi följer utvecklingen noga och är snabba på att anpassa oss utifrån myndigheternas rekommendationer och kundernas efterfrågan, säger Zakaria Abna-Aissa affärschef på Flygbussarna.

Flygbussarna uppger att beslutet om utökade resor handlar dels om att möta en större efterfrågan och dels om att ta ett ansvar för att undvika smittspridning i fullsatta bussar.

– Tack vare att vi utökar avgångarna ökar vi även resenärernas möjligheter till social distansering. Dessutom får våra medarbetare en säkrare arbetsplats med fler bussar och risken för trängsel minskar, säger Zakaria Abna-Aissa.

Flygbussarna uppmanar fortfarande resenärer att inte resa med symtom.

– Det är såklart väldigt positivt med fler resenärer men vi måste även fortsättningsvis vara uppmärksamma på utvecklingen och leverera en trygg och säker resa. Även våra resenärer behöver ta eget ansvar och inte resa med symtom, säger Zakaria Abna-Aissa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)