Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Tallink Silja tar fartyg ur trafik

Tallink Silja lägger upp fartyg på grund av covid-19-pandemin. Foto: Tallink Grupp.

Tallink Grupp, där färjerederiet Tallink Silja ingår, har beslutat att ta flera av sina fartyg ur trafik på grund av covid-19-pandemin. Andra färjor byter linje. Det meddelade Tallink Grupp på fredagen i samband med att man nu har fattat beslut om hösttrafiken.

På linjen Helsingfors – Rikga ersätts Silja Serenade med de mindre fartygen Baltic Queen / Romantika från och med den 14 september. Silja Serenade kommer att tas ur trafik och läggas upp i Helsingfors hamn tills vidare. Rederiet uppger att fartygets återkomst i trafik beror på hur covid-19-pandemin utvecklas, liksom förändringar i reserestriktionerna mellan de två länderna och eventuella beslut om statligt stöd till sjötransporter.

Vidare kommer den nyligen återöppnade linjen Tallinn-Stockholm samt linjen Riga-Stockholm kommer att trafikeras med Victoria I från den 6 september 2020. Victoria kommer att avgå från Tallinn till Stockholm på söndagar, från Stockholm till Riga på måndagar, från Riga till Stockholm på tisdagar och från Stockholm till Tallinn på onsdagar.

har också beslutat att ta Isabelle ur trafik från 1 september 2020 och Romantika ur trafik från början av oktober till 31 mars, eller tills nya beslut fattas av företaget.

Silja Symphony kommer fortsättningsvis att vara tagen ur linjetrafik, medan rederiet fortsätter att identifiera möjligheter till specialkryssningar för detta och andra fartyg i sin flotta.

Tallink Grupps fartyg som trafikerar på rutterna Tallinn-Helsingfors, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskär och Åbo-Stockholm fortsätter att gå som vanligt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)