Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussar och flygbussar hjälper i Gävleborg

Så här kan en X-trafikbuss se ut från och med måndag. Bild: X-trafik.

X-trafik, som svarar för kollektivtrafiken i Region Gävleborg, tar hjälp av 30 extrabussar med förare som vid behov ska förstärka busstrafiken i länet från och med den 17 augusti. I rusningstid körs alla 200 bussar som finns tillgängliga i Gävleborgs kollektivtrafik, men om det blir trångt på vissa linjer eller turer kan resenärerna få resa i en flygbuss eller en turistbuss.

Utgångspunkten är att i den mån det går omfördelas fordon och extrabussar tillsätts där behovet finns.

Från och med 17 augusti har X-trafik tagit in 30 extra bussar och bussförare som ska förstärka busstrafiken i länet vid behov. Bussarna som tas in extra kommer att se annorlunda ut än de ordinarie, sakna vissa funktioner som till exempel cykelställ och det beror på att de är inhyrda från andra trafikbolag utanför länet. Alla extrabussar saknar digital destinationsskyltning men annan skyltning kommer att kunna ses i framrutan på bussen.

– De trafikföretag som vi har avtal med har lyckats hitta 30 ytterligare bussar som har gått som flygbussar, bussar som har gått hos Västtrafik och även bussar som normalt kör beställningstrafik och även förare från det hållet. Det gör att vi kommer att kunna köra betydligt mer trafik än normalt för att klara de avgångar som har flest resenärer, säger Andreas Eriksson som är trafikutvecklingschef på X-trafik till Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)