Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussföretagen mötte näringsdepartementet

Statssekreterre Emil Högberg omgiven av från vänster Kjell Peterson, Per-Eric Nyberg och Göran Grell.

Organisationen Svenska Turistbussföretagen mötte på onsdagen statssekreterare Emil Högberg i näringsdepartementet för att under en timme diskutera covid-19-pandemins effekter på turistbussbranschen. Gruppen från turistbussföretagen presenterade också flera förslag på åtgärder för att underlätta turistbussbranschens situation.

På mötet beskrev gruppen, bestående av Svenska Turistbussföretagens ordförande Kjell Peterson, Per-Eric Nyberg, Nybergs Buss samt Göran Grell, RK Travel Group, den besvärliga situation som turistbussbranschen befinner sig i. Läget är nästan som näringsförbud. Många företag är nära ruinens brant och angelägna stödåtgärder måste till inför en höst som ser mörk ut, framhöll gruppen. Per-Eric Nyberg beskrev hur ett vanligt, hårt arbetande familjeföretag drabbas.

Turistbussföretagen tog också upp flera förslag till stödåtgärder för branschen: förlängt omställningsstöd och permitteringsstöd, avställningsstöd för turistbussar, slopade arbetsgivaravgifter samt amorterings- och räntebefrielse för den del av medel som regeringen ställt till näringslivets förfogande.

Enligt Kjell Peterson visade statssekreteraren stor förståelse för företagen och informerade om att förslagen kommer att övervägas i den beredning som nu sker.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)