Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

66 bussförare förlorar jobbet

Bergkvarabuss säger upp 66 bussförare till följd av Skånetrafikens nerskärningar. Arkivbild: Ulo Maasing.

Det är nu klart att Skånetrafikens nerskärningar innebär att 66 bussförare vid Bergkvarabuss får gå. Åtta förare får sina tjänster hyvlade, vilket innebär att de får gå ner från heltid till deltid. I början av augusti (klicka här) stod det klart att 125 bussförare hos Nobina i Skåne förlorar sina arbeten och att 150 Nobinaförare får sina tjänster hyvlade. Skånetrafikens nerskärningar innebär alltså att 191 bussförare i Skåne mister sina arbeten.

Bergkvarabuss hade varslat 90 personer om uppsägningar, men efter förhandlingar mellan företaget och Kommunal är det alltså 66 förare som mister sina arbeten. Förarna arbetar i Kristianstad, Broby, Olofström, Ystad, Trelleborg, Malmö och Ängelholm.

– Det har varit långa och intensiva förhandlingar. Vi är förstås oeniga med arbetsgivaren, men det vi är nöjda med är att inte fler har hyvlats, säger ombudsman Ulf Hansson vid Kommunal till Kommunalarbetaren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)