Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler elbussar för Irizar

Lokaltrafiken i Madrid fortsätter att köpa elbussar från Irizar. Foto: Irizar.

Den spanska busstillverkaren Irizar, i Sverige mest känd för sina turistbussar, fortsätter att växa på elbussmarknaden. Lokaltrafiken i Madrid, EMT Madrid, har nu lagt en tredje beställning på elbussar hos Irizar. Ordern omfattar 20 tolvmeters fullelektriska bussar, Irizar ie. Det är tredje gången EMT Madrid beställer elbussar från Irizar. Ordern omfattar också 20 laddstationer för depåladdning av bussarna.

Räckvidden uppges till 220 kilometer och bussarna har 28 sittplatser, två rullstolsplatser samt två dörrar.

EMT Madrid la sin första order om 15 tolvmeters elbussar hos Irizar år 2017. I fjol beställde företaget ytterligare 20 elbussar från Irizar. Med den nya ordern har den spanska huvudstaden beställt totalt 55 batteribussar från Irizar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)