Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Nordens första eldrivna långlinjebuss

I det här avsnittet av Buss-TV provkör Magne Håheim och Tom Terjesen Nordens första batteridrivna klass II-buss.

Formellt är det en klass II-buss, i praktiken lika mycket en turistbuss. Men först i Norden, inte bara i Norge, är den, Yutong ICE, en batterielektrisk buss med turistbusstandard, komfortabla stolar och gott bagageutrymme samt en räckvidd på nästan 400 kilometer. Bussen är en av tre klass II elbussar som OsloBuss har köpt i sommar för sina uppdrag i och kring den norska huvudstaden.

Våra kollegor Magne Håheim och Tom Terjesen från norska Bussmagasinet har gett sig ut på vägarna igen – denna gång för en elektrisk upplevelse på flera hundra kilometer. Här kan du se deras rapport från provkörningen:

 

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)