Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Finland lättar på restriktioner för Sverige

Öppet för resenärer från Sverige från och med 19 september. Foto: Wikimedia Commons/Harri Ahola.

Den finska regeringen enades på torsdagskvällen om att luckra upp landets reserestriktioner. Från och med lördag den 19 september är det åter möjligt att resa till Finland från Sverige, Norge och Tyskland utan att tvingas sitta i karantän.

Hittills har Finland haft en av Europas striktaste restriktioner när det gäller inresande från andra länder. Gränsen är åtta nya smittade per 100 000 invånare under en tvåveckorsperiod, men från och med den 19 september höjs gränsen till högst 25 smittade per 100 000 invånare under en tvåveckorsperiod.

– Jag är glad att vi nu kan välkomna våra grannar från Sverige, sa Finlands kommunikationsminister Timo Harakka till det finska radio- och TV-bolaget YLE då ministrarna redogjorde för läget på torsdagskvällen.

– Vi har verkligen längtat efter det här. Nu ser vi fram emot att reda ut hur vi ska starta igång igen, säger Eleonora Hansi, informationschef för Viking Line Skandinavien till Ekoredaktionen, Sveriges Radio.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)