Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Finland stänger igen

Stängt igen för fritidsresor från Sverige. Foto: Wikimedia Commons/Harri Ahola.

Det blev bara en kortvarig öppning för svenskar att resa till Finland. På torsdagen beslutade den finska regeringen att på nytt skärpa inreserestriktionerna till Finland, vilket innebär att fritidsresor till Finland stoppas från den 28 september. Anledningen är det försämrade coronaläget i Sverige.

Vardagspendlingen mellan Finland och Sverige över landgränsen i norra Sverige är dock fortfarande tillåten. Från och med den 1 oktober kan man dessutom resa till Finland från Sverige utan krav på fjorton dagars karantän eller coronatestning.

Sverige är inte det enda land i Europa varifrån fritidsresorna stoppas. från och med måndag kan man bara resa till Finland från sex länder: Cypern, Lettland, Litauen, Lichtenstein, Polen och San Marino.

Det var så sent som den 19 september som Finland öppnade gränsen för fritidsresor från Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)