Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare för studenter i Storstockholm

Tomas Eriksson (MP) kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm.

SL i Storstockholm har tagit fram ett årskort för studenter som gör att de kan spara in drygt 2 200 kronor om året på sina resor i kollektivtrafiken. Priset för helår blir 6552 kronor. Kortet riktar sig till studenter som fyllt 20 år och betalas månadsvis.

– Det här är en bra satsning för en grupp som ofta har små ekonomiska marginaler, säger Tomas Eriksson (MP) Miljö- och kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm..

En vanlig helårsbiljett i SL-trafiken kostar 9 770 kronor och en 30-dagarsbiljett 970 kronmor. Men nu kan studenter köpa ett årskort och på så vis spara pengar, samtidigt som de är försäkrade mot eventuella höjningar av de vanliga SL-priserna under året.

– Det fungerar ungefär som ett gymkort. Resenären tecknar ett abonnemang för 12 månader, som betalas månadsvis, säger Tomas Eriksson om kortet som nu införs på försök.

– Om det här faller väl ut utesluter vi inte att betallösningen utvidgas till att gälla fler grupper.

Ytterligare ett skäl till att just studenter har valts ut för försöket är att det är den grupp där efterfrågan tros vara som störst men även att det är en grupp som ofta kan undvika att resa i rusningstrafik.

Biljetten får bara användas av den om fyllt 20 år och som studerar till minst 75 procent under en hel termin på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Kunden binder sig för kortet under tolv månader och biljetten kan inte återköpas. Resenären måste dessutom vara student under hela perioden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)