Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik startar ombordkontroller igen

Västtrafik ökar biljettkontrollerna. Foto: Västtrafik.

Nästa vecka börjar Västtrafik åter med kontroller ombord på bussar och tåg. Ombordkontrollerna har legat nere i ett halvår på grund av covid-19-pandemin. Under tiden har biljettkontroller endast gjorts vid dörrarna på fordonen, vilket har märkts i statistiken. Under februari skrevs 93 tilläggsavgifter om dagen ut, när ombordkontrollerna upphörde blev siffran mindre än en tilläggsavgift om dagen.

Men nästa vecka skärps kontrollerna. Det blir då upp emot 100 kontrollanter som ska kontrollera resenärernas biljetter i kollektivtrafiken.

– Vi gör en nystart av biljettkontrollen och kommer göra fler biljettkontroller igen. Det ska vi göra på ett sätt som är säkert och upplevs som säkert, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik.

– Vi vet att de allra flesta gör rätt för sig, men biljettkontrollerna är viktiga för att hindra att några tar sig rätten att åka på andras bekostnad. Nu inför vi biljettkontroller på ett säkert sätt, att hålla avstånd är fortsatt viktigt i kollektivtrafiken, säger Maria Björner Brauer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)