Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19 stoppar tyska expressbussar

FlixBus och övriga stora expressbussföretag ställer in all trafik i Tyskland, Österrike och Schweiz. Foto: Ulo Maasing.

I princip all expressbusstrafik i Tyskland kommer att ligga nere från och med den 30 november. På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 ställer expressbussjätten FlixBus, som dominerar den tyska marknaden, då i all sin trafik tills vidare. Redan tidigare har två andra stora aktörer på den tyska expressbussmarknaden meddelat att de kommer att dra in sin trafik på grund av pandemin. När det gäller smittspridningen ligger Sverige marginellt under Tysklands nivå enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

FlixBus ställer också in sin trafik i Österrike och Schweiz från den 3 november, likaså sina lågpriståg, FlixTrain. Beslutet är en följd av att den tyska regeringen tillsammans med delstatsregeringarna vill begränsa resandet i landet för att bromsa smittspridningen.

FlixBus hoppas agtt åter komma igång med trafiken innan julhelgen, men förutsättningen är att omständigheterna tillåter det.

Men FlixBus är inte det enda expressbussföretaget i Tyskland som ställer in sim trafik. Det tyska järnvägsföretaget Deutsche Bahn har meddelat att man drar in all expressbusstrafik åtminstone till årsskiftet, samtidigt som trafiken på många järnvägslinjer också minskas eller ställs in helt.

En annan av de större aktörerna på expressbussmarknaden i Tyskland, BlaBLaBus har också ställt in all trafik och meddelar att den kan komma att återupptas först någon gång i vår.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)