Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL stoppar upphandling av busstrafik

Fredrik Cavalli Björkman, Chef för trafikavdelningen vid SL. Foto: Danish Saroee.

SL, det vill säga Trafikförvaltningen i Region Stockholm, avbryter den stora upphandlingen av busstrafiken i Nacka/Värmdö och Huddinge/Bot-kyrka/Söderort. Covid-19-pandemin och osäkerheter kring trafikflöden vid Slussen innebär att förutsättningarna har ändrats för möjligheten att lämna anbud i upphandlingen, motiverar SL.

En betydande del av ersättningen i de nya avtal som ingår i upphandlingen utgörs av ersättning baserad på verifierad betalande påstigande, alltså ersättning baserad på resande. Upphandlingen inleddes i september 2019, anbud lämnades i februari 2020 och upphandlingsdokumentet justerades i juni 2020.

Trafikförvaltningen konstaterar nu att Covid-19-pandemin skapar osäkerhet kring framtida resandeutveckling. Dessutom finns utmaningar kopplat till framkomlighet och trafikflöden omkring ombyggnationen av Slussen och utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka.

– Sammantaget innebär detta osäkerheter som gör det svårt för anbudsgivare att räkna på sina anbud i den aktuella upphandlingen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL.

– För att i största möjliga utsträckning skapa förutsättningar för en rättvis konkurrenssituation måste upphandlingen avbrytas.

SL:s avsikgt var att de två nuvarande avtalen, E19 Nacka/Värmdö och E19 Huddinge/Botkyrka/Söderort, mellan trafikförvaltningen och Keolis i augusti 2021 skulle ersättas av E36 och E37. En ny upphandling för de aktuella avtalsområdena kommer att påbörjas så snart möjligt, uppgern SL.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)