Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussaffär för VDL i Finland

VDL har fått en beställning på 31 elbussar till Koiviston Auto-.koncernen i Finland. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har tagit hem en stor elbussorder i Finland. Det är Koiviston Auto-koncernen som har beställt totalt 31 elbussar från VDL för trafik i de båda städerna Lahti och Kuopio. Samtliga bussar är av modell VDL Citea LLE-115 Electric, batteridrivna lågentrébussar med 35 + 4 sittplatser och utrymme för en rullstol eller två barnvagnar.

Tretton av bussarna ska levereras till Kuopion Liikenne som ska använda dem i sin tätortstrafik där, medan 18 bussar går till Koiviston Auto i Lahti.

De båda företagen ingår i den familjeägda Koiviston Auto-koncernen som är en betydande kund till VDL. När de nya elbussarna är levererade kommer koncernen att ha mer än 200 VDL-bussar.

Elbussarna till Lahti och Kuopio är försedda med 282 kWh batteripaket. Laddning av bussarna sker i depå via CCS2-kontakt samt via takmonterad pantograf i Lahti.

Koncernen Koiviston Auto är Finlands största bussoperatör med cirka 1 000 bussar och mer än 2 300 medarbetare samt med en årsomsättning på 200 miljoner euro (cirka 2,2 miljarder SEK). Huvudkontoret ligger i Lahti.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)