Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

70-plussare åter bakom bussratten

70-plussare gör comeback bakom bussratten trots pandemin. Foto: Thomas Harrysson.

Bussoperatören Nobina i Västsverige har beslutat att 70-plussare som vill ska få köra extrabussar igen för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Detta sedan regeringen hävd restriktionerna för 70-plussare. ”Känns lite tanklöst”, säger smittskyddsläkaren Peter Nolskog i Västra Götaland till Sveriges Radio P4 Skaraborg som också har intervjuat en förare som försökt att bli smittad av covid-19 för att kunna utveckla antikroppar.

– Tillsammans med Västtrafik försöker vi eliminera trängsel i bussarna genom att sätta in extrafordon och då behöver vi förare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och går tillsammans med de 70-plussare det handlar om att de inte har några underliggande sjukdomar, säger Stefan Arnell, operativ chef på Nobina i Skaraborg till SR Skaraborg.

Smittskyddläkaren Peter Nolskog säger dock till SR Skaraborg att Nobinas agerande känns tanklöst.

– 70-plussare är ju extra känsliga och en utsatt grupp.

SR Skaraborg har också intervjuat en av de 70-plussare som nu åter satt sig bakom bussratten hos Nobina.

– Jag känner mig positiv till det här. Att köra buss har varit och är mitt liv. Psykiskt har jag int mått bra av det halvår jag inte fått jobba. Jag har till och med försökt att bli covid-19-smittad för att utveckla antikroppar eftersom man sa på jobbet att vi får komma tillbaka om vi har antikroppar. Men det har inte gått. Jag känner mig säkrare på jobbet än hemmavid, säger föraren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)