Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbranschen som den var – innan covid-19 slog till

Sveriges Bussföretag har presenterat sin årliga statistikrapport med massor av fakta om bussbranschen och dess företag.

Samtidigt som många bussföretag brottas med sin överlevnad presenterar Sveriges Bussföretag sin årliga statistikrapport. Det är en rapport som i hög grad visar hur bussbranschen såg ut innan covid-19-pandemin bröt ut och tvingade stora delar av branschen att kämpa för sin överlevnad. Den kampen syns inte i statistikrapporten som bygger på offentlig statistik där årets siffror inte är klara. Samtidigt, konstaterar rapporten, finns det ett stort behov av att kontinuerligt följa branschens utveckling och kunna redovisa långsiktiga trender och stora trendbrott, så som vi ser nu.

Sveriges Bussföretag har under drygt tio år sammanställt information och statistik om den svenska bussbranschen i sin Statistikrapport. Rapporten används av myndigheter, politiker, media och branschintressenter som vill ha en samlad och trovärdig faktabaserad bild av den svenska bussbranschen.

Rapporten är unik i sitt slag då Sveriges Bussföretag är ensamma om att samla tillgänglig information om branschen på ett ställe för att på så sätt ge en så samlad bild som möjligt av bussbranschen i Sverige.

Rapporten redovisar i detalj vilka bussar som finns i trafik, bussföretagen och deras ekonomiska situation samt bussresandet och busstrafikens omfattning.

Miljöaspekter, tillgänglighet och trafiksäkerhet är annat som rapporten belyser med omfattande statistik.

Klicka här för att ladda ner rapporten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)