Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SD vill stoppa Prideflaggor på bussar

Vill avskaffas av SD. Foto: Ulo Maasing.

Sverigedemokraterna i Region Stockholm vill få bort prideflaggan från SL:s bussar under pridefestivalen i Stockholm som normalt äger rum kring månadsskiftet juli/augusti. Men både SL-ledningen och trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) säger nej.”Så länge jag är trafikregionråd hissas prideflaggan bredvid SL-flaggan och det med stolthet”, säger Kristoffer Tamsons.

De två SD-ledamöterna i Region Stockholms trafiknämnd, Leonid Yurkovskiy och Msciwoj Swigon vill att flaggningen i SL-trafiken begränsas till de av riksdagen fastställda allmänna flaggdagarna samt flaggor som direkt representerar regionen. De anser att när det gäller riktlinjerna för flaggningen ”sticker Stockholm Pride och Eurovision Song Contest ut som en ideologisk och politiskt selektiv organisation”.

Men SL-chefen David Lagneholm vill fortsätta med flaggningen och skriver till politikerna i trafiknämnden att arbetet för att öka kunskapen om hbtq-frågor pågår året runt i Region Stockholm.

– Det här arbetet är också viktigt för att Region Stockholm ska vara en inkluderande och hållbar arbetsgivare där alla medarbetare känner sig välkomna och efterfrågade. Därför har vi valt att flagga vid Pride skriver han i ett svar på SD-motionen.

Och trafikregionrådet Kristoffer Tamsons är tydlig i sitt nej.

– Så länge jag är trafikregionråd hissas Prideflaggan bredvid SL-flaggan och det med stolthet. Jag kommer alltid att stå för värderingar om att markera intolerans mot de intoleranta, säger han.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)