Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris får stororder på elbussar

Busstillverkaren Solaris har fått en order på 100 batteribussar till Milano. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris stärker sin position på den europeiska elbussmarknaden. Företaget har nu fått en beställning på ytterligare 100 batteribussar, Solaris Urbino electric, till lokaltrafiken i den italienska staden Milano. Ordern från Milano är den andra inom det ramavtal som Solaris har tecknat med ATM Milano.

De första 40 bussarna inom ramavtalet har redan levererats. De 100 bussar som nu har beställts ska levereras under första halvåret nästa år. Under åren 2018 och 2019 levererade Solaris sina första 25 elbussar till Milano och när ramavtalet avslutas kommer 275 elbussar från Solaris att rulla på Milanos gator.

En av bussarna i den nya ordern från Milano kommer att vara den 1000:e elbussen från Solaris. Den första kom 2011 och sedan dess har Solaris sålt sina elbussar till mer än 100 kunder i 18 länder.

Enligt en sammanställning av det holländska konsultföretaget Chatrou – CME Solutions var Solaris marknadsledande i Västeuropa när det gäller nyregistrerade elbussar under perioden januari – september i år. Då registrerades 243 elbussar från Solaris i Västeuropa, vilket gav den polska busstillverkaren en marknadsandel på drygt 23 procent.

På andra plats kom BYD-ADL med 163 registreringar och på tredje BYD med 159. Fjärdeplatsen intogs v VDL med 102 nyregistrerade elbussar.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)