Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussbranschen i gemensamt luciatåg

Sveriges Bussföretag planerar en gemensam aktion den 13 december.

Flera svenska städer kommer i år att få uppleva ett annorlunda luciatåg – med turistbussar. Det är Sveriges Bussföretag som planerar att genomföra en gemensam aktion den 13 december. Syftet är att uppmärksamma den situation som svenska bussföretag, särskilt inom turist- och beställningstrafik, befinner sig i just nu.

Tanken är enligt bussföretagen att med ett luciatåg med lysande turistbussar på gatorna i de aktuella städerna visa att det handlar om en bransch med många företag som nu i dubbel bemärkelse står för en övervintring.

Detaljerna är ännu inte klara eftersom planeringsarbetet pågår för fullt. Sveriges Bussföretag har som ambition att också få genomslag för aktionen i lokala medier.

– Tidpunkten känns given utifrån att vi i år inte skjutsar några luciatåg på uppdrag, branschen går mot den årliga lågsäsongen med ett år bakom oss som gjort att ”ladorna är tomma” och att en turistbussaktion kan genomföras på ett smittspridningssäkert sätt genom att vi håller oss i respektive buss, skriver Sveriges Bussföretag.

– Vi som bransch vill visa på vår framtidstro och vårt engagemang och i en aktion som denna inte förknippas med den typ av militanta gatuaktiviteter som exempelvis många associerar till franska bönder.

I nuläget planeras aktionen att genomföras i Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå och/eller Östersund, men fler städer kan tillkomma.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)