Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Ännu en stor branschmässa skjuts upp

Den stora danska transportmässan som skulle hållits i april 2021 skjuts upp till hösten.

Den stora danska branschmässan Transport 2021 skjuts upp på grund av covid-19-pandemin. Mässan täcker in såväl buss- som godstransporter och skulle hållits i mässcentret i Herning i april men arrangörerna har nu beslutat att skjuta upp den till den 16 – 18 september nästa år. En integrerad del av mässan är Persontransport 2021.

Bakgrunden är att flera stora företag i branschen inte planerar att medverka i några mässor under första halvåret 2021 liksom osäkerheten kring vilka coronarestriktioner som kommer att gälla i april.

Därmed är osäkerheten stor när det gäller hur många besökare mässan skulle kunna locka, givet de osäkra faktorerna.

– Transportmässan har en mycket stor betydelse för branschorganisationen Dansk PersonTransport och våra medlemmar inom buss-, taxi- och flextrafik. Vi har som tradition att hålla vårt årsmöte som en integrerad del av mässan. Vi har en egen utställningshall där persontrafiken visas upp, så Transportmässan betyder väldigt mycket för oss och vi ser fram mot att delta även om mässan helt förståeligt skjuts fram till september 2021, säger Michael Nielsen, vd i den danska buss- och taxibranschens organisation Dansk PersonTransport.

Senast mässan hölls, i mars 2019, samlade den drygt 30 000 besökare.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)