Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fasta barnstolar på regionbussar i Skåne

Nu introduceras fasta barnstolar i regionbusstrafiken i Skåne. Foto: Skånetrafiken.

Nu introduceras fasta barnstolar i regionbusstrafiken i Skåne. Först ut är Transdev som har installerat två fasta barnstolar för barn upp till 18 kilo i fem regionbussar i Eslövsområdet.

– Barnstolarna inns förinstallerade i sätena och den som reser med sitt barn kan använda det direkt efter att man har klivit på bussen. Det är tryggt och smidigt för resenären, precis som det ska vara, berättar Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss på Skånetrafiken.

TriNorth är företaget som levererar och installerar den integrerade barnstolen SIT safe som är speciellt utvecklad och certifierad för bussar och taxibussar. Den unika konstruktionen innebär att barnet sitter med ryggen mot färdriktningen, vilket ger småbarnsföräldrar möjligheten att känna sig trygga hela resan.

– Vi har ett viktigt arbete med att trygga säkerheten för våra resenärer och vi kommer att ta med denna typ av barnstolar som en del i kommande upphandlingar av regionbusstrafik. På grund av långa avtal så kommer det dock ta ett par år innan alla regionbussar är utrustade, förklarar Saman Tondnevis.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)