Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss vinner stor skånsk upphandling

Bergkvarabuss utökar för Skånetrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss har vunnit Skånetrafikens upphandling i de tre avtalsområdena Söderslätt, Österlen och Skåne Nordväst. Det innebär att företaget utökar sin verksamhet. Idag utför Bergkvarabuss trafiken på Söderslätt och i Ystad, där man alltså förnyar sitt avtal. Bland annat kommer man att sätta in elbussar i regiontrafik.

Uppdragen avser stadstrafik i Ystad och Ängelholm samt region- och expresstrafik på Söderslätt och Österlen samt i nordvästra Skåne. Bergkvarabuss kommer, som en av de första aktörerna i Sverige, att sätta in elbussar i regiontrafik. Företaget framhåller att det innebär ett stort steg mot ett hållbart samhälle, minskad miljöpåverkan och en förnyelse av kollektivtrafiken.

Avtalen löper på åtta år med möjlighet till två års förlängning. Trafikstart är december 2021 respektive december 2022. Avtalen omfattar totalt cirka 170 fordon och avtalsvärdet uppges av Bergkvarabuss till cirka tre miljarder kronor.

– Vi är mycket stolta och glada att vi får fortsatt förtroende av Skånetrafiken. Vi försvarar vår befintliga verksamhet och bryter ny mark. Vi ser fram emot att fortsatt arbeta med Skånetrafiken för att få nöjdare och fler resenärer till kollektivtrafiken. En viktig aspekt blir att säkerställa kollektivtrafikens attraktivitet när den pågående situationen med covid-19 har övergått, säger Johan Lundqvist, Regionchef Skåne, Bergkvarabuss.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till och med 17 december innan avtal kan tecknas.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)