Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolisvinst ger stororder till Scania

Expressbussar på busstationen i Ålberg, Danmark. Foto: Nordjyllands Trafikselskab.

Innan jul vann Keolis en trafikupphandling i Danmark värd nästan två miljarder svenska kronor. Det var Nordjyllands Trafikselskab, NT, som då tilldelade Keolis två trafikavtal i Ålborg och kringliggande mindre städer. Avtalet omfattar 77 bussar, varav 65 nya bussar från Scania. För Keolis innebär upphandlingen att man behåller och utvidgar sin trafik för NT.

Trafiken omfattar 25 linjer med en stor depå och fjorton mindre. I trafiken kommer 77 bussar att användas. Av dessa ska 65 vara helt nya Scaniabussar som drivs med HVO. 32 av Scaniabussarna ska trafikera NT-s expresslinjer.

Det ena av de två trafikavtalen omfattar 67 bussar och löper från augusti 2021 till augusti 2031 med möjlighet till ett års förlängning. Det andra avtalet, som omfattar tio bussar, löper från augusti 2021 till augusti 2026 med möjlighet till fyra års förlängning.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)