Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jätteorder på elbussar till BYD

Samtidigt som den kinesiska busstillverkaren BYD levererar 470 elbussar till Bogotá i Colombia har företaget fått ytterligare en order på 406 elbussar till staden. Foto: BYD.

Colombias huvudstad Bogotá tog dagarna före jul emot en leverans av 120 elbussar från den kinesiska busstillverkaren BYD. Bussarna ingår i en order på totalt 470 batteribussar, de resterande 350 ska BYD leverera under första kvartalet 2021. Men redan medan leveranserna pågår har BYD nu fått en order på ytterligare batteribussar till Bogotá – totalt ska alltså den kinesiska busstillverkaren leverera 876 elbussar till den colombianska huvudstaden. Det ger BYD en marknadsandel på 98,5 procent när det gäller elbussar i staden.

Den nya ordern innebär att BYD levererar chassierna medan den colombianska busstillverkaren Superpolo ska karossera bussarna. Såväl de bussar som nu leverareas som de bussar som ingår i den nya ordern ska trafikera Bogotás omfattande bussystem TransMilenio.

Basen i TransMilenio är ett omfattande BRT-system (Bus Rapid Transit) som invigdes i december 2000 och som idag omfattar åtta linjer om sammanlagt drygt 114 kilometer. De åtta linjerna trafikeras nu av mer än 1700 ledbussar och dubbelledbussar från Volvo, Scania, Mercedes-Benz och Marcopolo. Systemet har cirka 2,5 miljoner dagliga resenärer och det finns planer på en stor utbyggnad av det.

De åtta BRT-linjerna matas av en rad andra linjer, och det är till dessa delar av Transmilenio som BYD-bussarna levereras.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)