Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Regeringen är sent ute och träffar inte helt rätt”

Didrik von Seth, Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen.

Det förslag som regeringen har lagt fram (klicka här) om stödåtgärder för paketresearrangörer kommer sent och är inte helt oproblematiskt. Det anser SRF, Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, i en kommentar till förslaget som är utformat som ett lån till arrangörer som ännu inte betalt tillbaka för inställda paketresor på grund av den pågående pandemin.

– Det är positivt att regeringen nu presenterar ett riktat stöd till researrangörer, men det är väldigt sent. SRF uppmanade regeringen redan i mars att komma med stödåtgärder så att arrangörerna skulle kunna betala tillbaka, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF.

Covid-19-pandemin och UD:s avrådan från resor har inneburit att hundratusentals resor har ställts in. Enligt paketreselagen har arrangören krav på sig att inom 14 dagar betala tillbaka hela resans pris till kunden. Det gäller oberoende av om leverantörer som flygbolag och hotell återbetalar sin del av resan till paketresearrangörerna.

Detta försätter alla arrangörer i en extrem svår sits, framhåller SRF.

– Att det gått mer än 9 månader innan regeringen kunnat presentera en åtgärd innebär att många arrangörer under tiden tvingats ta andra typer av lån till sämre villkor än det som regeringen avser erbjuda. Det är viktigt att dessa inte diskrimineras, säger Didrik von Seth.

– Vi ser också det som ytterst problematiskt att lånen först kommer att kunna betalas ut under våren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)