Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samarbete för laddning av elbussar och ellastbilar

Busstillverkaren MAN samarbetar med holländska Heliox när det gäller laddlösningar för elbussar, som exempelvis Lion´s City E ledbuss. Foto: Ulo Maasing.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN och det holländska företaget Heliox ska samarbeta när det gäller laddinfrastruktur för MAN:s elbussar, eldrivna skåpbilar och småbussar samt ellastbilar. Heliox är en av de stora aktörerna på marknaden när det gäller laddinfrastruktur för elbussar.

Partnerskapet mellan MAN och Heliox innebär att Heliox kommer att kunna använda sig av MAN:s servicenätverk i Europa.

Heliox utbud av laddinfrastruktur för tunga fordon stäcker sig från mobila laddstationer på 25 kW till laddstationer i depåer och till snabbladdning ute på busslinjer på 600 kW. Därmed kan MAN för sina lastbilar och bussar erbjuda lösningar, oberoende av vald laddningsstrategi och fordonsflottans storlek. Om kunderna så önskar svarar Heliox även för installation och service.

– Vi är övertygade om att kunderna förväntar sig ett brett utbud av lösningar från oss när det gäller elektromobilitet. Förutom en omfattande rådgivning när det gäller övergången till elfordon omfattar det även tjänster när det gäller laddning och energi, säger Stefan Sahlmann, chef för MAN Transport Solutions.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)