Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor bussorder till Volvo från Angola

Volvo levererar 153 stadsbussar till Angolas huvudstad Luanda. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har levererat 153 nya bussar till Angolas huvudstad Luanda. Förutom själva bussarna omfattar affären också finansiering, service och andra eftermarknadstjänster. Beställare är Angolas transportministerium.

En av de nya Volvo-bussarna är en 18-meters högkapacitetsbuss av modellen Volvo B12MA, övriga 152 bussar är tolvmetersbussar av modellen Volvo B8R. För karosseringen svarar Marco Polo. Genom att de nya bussarna nu sätts i trafik kan frekvensen i kollektivtrafiken öka vilket underlättar för att minska trängseln och därmed för passagerarna att hålla avstånd.

De första av de nya bussarna sattes i trafik i Luanda i början av november.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)