Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsning på trygghetskameror i SL-trafiken

Knutpunkter och hållplatser för bussar i SL-trafiken ska förses med cirka 800 trygghetskameror.

Kollektivtrafiken i Storstockholm kommer att förses med drygt 800 trygghetskameror, utöver de cirka 4 500 som finns redan idag. Då är kameror som är installerade på bussar och tåg inte inräknade, utan det handlar om övervakning av stations-, terminal- och hållplatsområden. 500 av de nya kamerorna syftar till ökad trygghet för bussresenärer. Det beslutade politikerna i Region Stockholms trafiknämnd på tisdagen.

Den 1 augusti satte SL upp cirka 1000 kameror vid kollektivtrafiken i samband med att kamerabevakningslagen ändrades och kravet på tillstånd från Datainspektionen slopades.

Nu ska alltså ytterligare 800 kameror sättas upp. Av dessa ska 500 sättas upp i anslutning till busstrafiken, i första hand vid större knutpunkter. Idag saknas kameror på busshållplatser, spårvägshållplatser och lokalbanor. Däremot finns kameror innanför spärrlinjen på samtliga tunnelbanestationer och flertalet pendeltågsstationer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)