Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiföretag får sparken i Värmland

Värmlandstrafik ger taxiföretag sparken. Foto: Värmlandstrafik.

Taxiföretaget Trendtaxi har med omedelbar verkan fått sparken av Värmlandstrafik när det gäller sjuk- och färdtjänstresor i Munkfors, Sunne, Torsby och Hagfors. Värmlandstrafik anser att Trendtaxi med underentreprenörer har gjort sig skyldigt till avtalsbrott eftersom Transportstyrelsen har återkallat taxitrafiktillståndet för företagen.

Värmlandstrafik uppger att det i avtalet med Trendtaxi anges att det är såväl ett kvalifikationskrav som ett kontraktskrav att inneha taxitrafiktillstånd under avtalets löptid.

Även interimsavtalet (överprövad upphandling) med Trendtaxi för färdtjänsten i Karlstad som var planerat att starta 2021-02-01, och där Trendtaxi var ett av sju bolag som tilldelades trafik, sägs upp av Region Värmland. Trendtaxi skulle kört nio av totalt 24 fordon.

AB Trendtaxi har kört sjuk- och färdtjänstresor sedan årsskiftet 2017/2018 och utförde under 2019 totalt 37 000 transporter åt Region Värmland.

Trendtaxi har i sitt avtal i de fyra nordvärmländska kommunerna, genom godkända underleverantörer, kört med 21 bilar och levererat omkring 130 resor varje vardag (före Corona). Resorna i området bokas nu om på andra bolag för att säkerställa att trafiken fungerar för brukarna.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi behöver ta detta steg men avtalet är mycket tydligt på denna punkt. Huvudfokus nu är att våra kunder även fortsättningsvis ska ha en bra och trygg trafik, säger Jesper Johansson (MP), styrelseordförande tillika ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Värmland.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)