Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppsala storhandlar elbussar

Gamla Uppsala Buss´ huvudkontor. Foto: GUB.

Uppsala förbereder nu en stor övergång till elbussar i stadstrafiken. Gamla Uppsala Buss (GUB), som ägs av Region Uppsala län och som kör stadstrafiken, går nu ut i en stor upphandling av elbussar, både ledbussar och normalbussar. Upphandlingen kan komma att omfatta totalt cirka 65 elbussar.

Upphandlingen avser ett ramavtal, vilket innebär att GUB inte förbinder sig att köpa ett visst antal bussar under den avtalsperiod som upphandlingen avser. Helt klart är dock att det i första skedet, när GUB tecknar avtal med en leverantör, handlar om att företaget köper tolv eldrivna ledbussar.

Det totala antalet elbussar som GUB kan komma att köpa är cirka 45 ledbussar och 20 normalbussar.

Idag körs huvuddelen av stadstrafiken i Uppsala med gasbussar.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)