Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte får ny koncernchef

Dag Kibsgaard-Petersen, ny koncernchef i Cabonline Group.

Styrelsen i Cabonline Group Holding AB har vid ett styrelsesammanträde på tisdagen utsett Dag Kibsgaard-Petersen, idag vd för Norgetstaxi, till vd och koncernchef för Cabonline Group Holding AB. Samtidigt utses Kalle Boumedienne, Sverigechef, till vice vd. Cabonline har cirka 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Under sina två år i koncernen har Dag Kibsgaard-Petersen framgångsrikt utökat affären i Norge med ett stort engagemang för både hållbarhet och innovation. Tillsammans med sitt kommunikativa ledarskap är detta viktigt för att möjliggöra att verksamheten kommer ur den pågående pandemin som ett starkare bolag, säger James Mitchell, styrelseordförande Cabonline.

Dag Kibsgaard-Petersen har varit vd för Cabonline i Norge och Norgestaxi-koncernen i drygt två år. Dessförinnan var han vd på Galleberg AS, och har tidigare varit koncerndirektör på ISS Facility Services AS. Han har mer än 20 års erfarenhet av att utveckla företag och affärer inom tjänstebranschen och detaljhandeln. Dag Kibsgaard-Petersen tillträder sin nya roll som vd för Cabonline Group Holding AB idag, tisdag.

I Cabonline Group ingår TaxiKurir, Norgestaxi, Topcab, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi och Taxi 4×27.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)