Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Var femte buss elektrisk

Mer än var femte buss i kollektivtrafiken i Nederländerna är nu elektrisk. Foto: Ulo Maasing.

Mer än 20 procent av bussarna i kollektivtrafiken i Nederländerna är en elbuss som körs på grön el. Det rapporterar holländska branschmediat Ov Pro. Sedan den 13 december rullar 1 163 nollemissionsbussar i kollektivtrafiken i landet vilket är 400 fler än för ett år sedan. 1000-bussgränsen passerades när Keolis på Lucia startade ny trafik i Nederländerna med hela 246 batteribussar i de holländska provinserna Gelderland och Overijssel, samtliga tillverkade av BYD.

Den första batteribussen i Holland sattes i reguljär trafik 2013 och sedan dess har utvecklingen gått snabbt.

Nästa år väntas ytterligare närmare 500 elbussar sättas in i kollektivtrafiken i landet och enligt en överenskommelse mellan staten och regionerna ska hela bussflottan i kollektivtrafiken, cirka 5 000 bussar, vara helt utsläppsfria år 2030.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)