Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara varannan använder munskydd

Används inte av alla i rusningstid. Foto: Ulo Maasing.

Bara varannan resenär följer rekommendationerna om att använda munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid. Rekommendationen infördes den sjunde januari, men hälften av resenärerna följer den inte. Det visar stickprov som Västtrafik har gjort i kollektivtrafiken i Göteborg, rapporterar SvT Väst.

– I de kontroller vi har gjort har vi sett att ungefär hälften använder munskydd. Men det är mindre kontroller och framförallt i centrala Göteborg, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik till SvT.

Användningen av munskydd varierar dock en hel del mellan olika linjer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)