Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busworld satsar trots avhopp

Tre fjärdedelar av utställningsytan på årets Busworld är nu såld, uppger mässan. Foto: Ulo Maasing.

Tre fjärdedelar av utställningsytan vid den stora bussmässan Busworld i Bryssel är nu såld och 303 utställare har bokat in sig på mässan. Det rapporterar Busworld som räknar med en rejäl mässa, trots att Volvo och Daimler Buses har anmält att de uteblir. Övriga stora aktörer i branschen deltar dock, uppger Busworld.

Såväl Volvo som Daimler Buses hänvisar till covid-19-pandemin och dess konsekvenser som motivering till att de avstår årets upplaga av världens största bussmässa, något som vi tidigare rapporterat om (klicka här).

Busworlds chef Mieke Glorieux. Foto: Ulo Maasing.

Busworld beklagar att Västeuropas båda största busstillverkare uteblir, men pekar på att alla andra aktörer kommer att finnas på plats: an Hool, MAN, VDL, Scania, Irizar, Iveco, Solaris Bus & Coach, Anadolu Isuzu, BYD, Karsan, Alexander Dennis, Ebusco, Yutong, Caetanobus (with Toyota), Marcopolo och många fler.

Fordonstillverkare och karossörer kommer att disponera en yta på 30 000 kvadratmeter på Brysselmässan.

Busworld ledning framhåller också att förberedelsearbetet inför årets mässa den 9 – 14 oktober är i full gång.

– Vi är extremt tacksamma mot våra lojala utställare som visar oss sin tillit. Vi kommer att se till att de inte ångrar sitt förtroende för oss. Från vår sida arbetar och investerar vi i att åter få ut bussarna på vägarna, säger Busworlds chef, Mieke Glorieux.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)