Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största busstillverkarna avstår Busworld

Daimler Buses och Volvo Bussar uteblir från årets Busworld i Bryssel i oktober. Foto: Ulo Maasing.

Europas två största busstillverkare, Daimler Buses (Mercedes-Benz, Setra) och Volvo Bussar har beslutat att inte delta i årets Busworld i Bryssel. Mässan är världens största bussmässa och äger rum den 9 – 14 oktober. Båda företagen motiverar sitt ställlningstagande med covid-19-pandemin och dess konsekvenser.

Daimler Buses bekräftar för bussmagasinet.se att man har beslutat sig för att inte medverka på Busworld.

– Vi stämmer regelbundet av de signaler vi får utifrån och de skiljer sig fundamentalt från tidigare år. Därför har vi beslutat att inte delta, skriver Daimlers pressavdelning i Stuttgart till bussmagasinet.se

Även Joakim Kenndal, presschef på Volvo Bussar, bekräftar att företaget avstår från årets Busworld.

– Med tanke på den rådande situationen med covid-19 och med tanke på våra kunders, anställdas, leverantörers och eventuella besökares hälsa och säkerhet har vi beslutat att inte vara med på Busworld 2021.

– Vi är extremt försiktiga med hur vi möter kunder och andra i dessa Covidtider. Vi hoppas naturligtvis att det blir bättre i framtiden då man vi kan garantera hälsa och säkerhet, säger Joakim Kenndal.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)