Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Extramiljoner i Västerbotten

Kollektivtrafiken i Västerbotten ska få extramiljoner av regionen för att hålla trafiken igång. Arkivbild: Ulo Maasing.

Politikerna i den regionala utvecklingsnämnden i Västerbotten vill att kollektivtrafiken i regionen ska få 22,4 miljoner kronor i extra pengar i år. Syftet är att Länstrafiken i Västerbotten ska kunna behålla den trafik man idag kör. Länstrafiken har tappat mellan 50 och 60 miljoner kronor i intäkter på grund av covid-19-pandemin.

– Kollektivtrafikens betydelse för länets kompetensförsörjning kan inte nog betonas. Den utökade finansieringen innebär att Region Västerbotten möter dagens och framtidens transportbehov på ett hållbart, tillgängligt och ansvarsfullt sätt, säger Rickard Carstedt (S) ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

– Ett beslut att tillskjuta 22,4 miljoner kronor skulle innebära att den kollektivtrafik med buss och tåg som finansieras av Region Västerbotten kan fortsätta att vara en betydelsefull del av länets utveckling, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten.

– Det är en anpassning till verkligheten, säger Lars Lilja (S), ordförande i Region Västerbottens kollektivtrafikutskott till Folkbladet Västerbotten.

– – De här pengarna innebär ju inte att vi kan köra mer trafik, utan är mer en anpassning till de kostnader vi har. Jag brukar skämta och säga att kollektivtrafiken just nu har världens sämsta affärsidé. Vi ska köra så mycket turer som möjligt för att undvika trängsel, samtidigt som vi säger åt våra kunder att inte åka.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)