Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hinner inte med alla serviceresor

Staffan Juliusson, chef för Serviceresor på Länstrafiken Örebro. Foto: Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken Örebro hinner inte med att ta hand om alla serviceresor. Nu tvingas man prioritera bland beställningarna under rusningstid. Vinter och snö är orsaken enligt Länstrafiken.

Efterfrågan på serviceresor i Örebro län har varit hög en tid, men trots det har Serviceresor i Länstrafiken klarat verksamheten under hösten och helgerna. Men nu har vintern och snön kommit och efterfrågan har ökat ytterligare. Och nu hinner inte Serviceresor med längre, utan Länstrafiken har börjat prioritera bland dem som beställer en resa.

– Vi klarar inte av att genomföra alla beställda resor under rusningstrafik. Därför har vi valt att i första hand se till att de som ska till någon form av vård och de som ska till skolan eller till sitt arbete, är de som prioriteras, säger Staffan Juliusson, chef för Serviceresor på Länstrafiken.

Vinterhalvåret är också i vanliga fall den mest intensiva perioden för Serviceresor med ett ökat antal resor. Men i och med pandemin så ska endast en passagerare åka i varje fordon vilket betyder att det finns ett tak på hur många resor som hinns med under en dag.

De tider som räknas som rusningstrafik är vardagar mellan 06.30-09.00 och 14.30-16.00 på vardagar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)