Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande i branschens indexråd

Branschens indexråd har fått ny ordförande. Bild: Ulo Maasing.

Västtrafiks biträdande ekonomidirektörJonas Kjernald har tagit över ordförandeskapet i det branschgemensamma indexrådet. Rådet är en del av Kollektivtrafikens Avtalskommitté inom Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik. Jonas Kjernald tar över efter Christine Leppänen. Ny ledamot från beställarsidan är Lisa Wallin, förvaltningscontroller på region Jämtland Härjedalen.

Det branschgemensamma indexrådets syfte är att säkerställa affärsneutralitet i de fastslagna indexregleringsprinciperna för avtal inom den offentligt upphandlade kollektivtrafiken.

Rådet ska identifiera och analysera de fall där kostnadsförändringar beroende på skatte- och avgiftsförändringar uppstår och påverkar affärsneutraliteten. Indexrådet arbetar med alla frågor som rör index i bussbranschen. Parterna enas löpande om innehållet i indexrekommendationerna och ståndpunkter av principiell natur beslutas i de respektive styrelserna.

Det branschgemensamma indexrådet har medlemmar från Sveriges Bussföretag och Svensk Kollektivtrafik:

Från Svensk Kollektivtrafik: Jonas Kjernald, biträdande ekonomidirektör, Västtrafik (ordförande), Peter Svahn, sektionschef på Trafikförvaltningen, Region Stockholm, Tommy Laestander, Avtal & upphandlingsstrateg hos Länstrafiken i Västerbotten, Erik Isacsson, controller på Skånetrafiken, Lisa Wallin, förvaltningscontroller på region Jämtland Härjedalen.

Från Sveriges Bussföretag: Lars Annerberg, ansvarig för linjetrafikfrågor på Sveriges Bussföretag (sekreterare i rådet), Eric Hammarberg, anbudscontroller på Keolis Sverige AB, Thomas Samuelsson, anbudsanalytiker, Nobina, Anders Lundström, Byberg & Nordin, Linus Nerman, Anbudsdirektör Arriva.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)