Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mohlins Bussar vinnare i Östergötland

Robert Mohlin och Molins Bussar expanderar till Östergötland.

Mohlins Bussar, som nyligen hade en stor trafikstart i Uppland (klicka här), har vunnit trafik i Östergötland. Detta, sedan Östgötatrafikens upphandling av landsbygdstrafik i östra Östergötland har avslutats. Uppdraget som gäller åren 2022–2032 har tilldelats Mohlins Bussar AB. Det betyder att ett nytt trafikföretag tar över ansvaret för landsbygdstrafiken i de östra delarna av länet.

Avtalen omfattar busstrafik med totalt 16 fordon, med centralhållplatser i Finspång, Rejmyre, Kimstad och Östra Husby, och är värda omkring 380 miljoner kronor.

Upphandlingen omfattade tre anbudspaket där Mohlins Bussar AB vann alla tre paketen i mycket god konkurrens enligt Östögtatrafiken.

– Vi ser fram emot att i nära samverkan med Mohlins Bussar AB vidareutveckla och göra kollektivtrafiken i denna del av vårt län ännu mer attraktiv och konkurrenskraftig, säger Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken.

Avtal tecknas tidigast den 9 februari 2021 eftersom det finns en lagstadgad avtalsspärr på tio dagar efter att tilldelningsbeslutet meddelats. De nya avtalen träder i kraft den 13 juni 2022 och gäller i tio år.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)